Veelgestelde vragen over onze diepvries fruitmixen:

Zijn Fresh Fruit Express smoothies gezond?

Helaas worden veel smoothies met toegevoegde suiker of honing bereidt. Suiker is een van de grootste boosdoeners van diverse welvaartsziektes. Vraagt u daarom bij uw smoothie bestelling om geen suiker toe te voegen of bestel gewoon een Fresh Fruit Express smoothie (waar immers geen toevoegde suiker inzit). Door gebruik te maken van diepvries fruit van superieure smaak en kwaliteit, behouden de Fresh Fruit Express smoothies een optimale smaak zonder toegevoegde suiker of honing. Zoeken naar de ultieme kwaliteit fruit: daar zijn wij dagelijks mee bezig.

Zit er suiker in Fresh Fruit Express smoothies?

Elk type fruit bevat natuurlijke fruitsuikers. Echter omdat groente en fruit zoveel noodzakelijke bouwstenen bevat voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon, zijn fruitsuikers algemeen geaccepteerd. Smoothies krijgen vaak het etiket “caloriebommen” opgeplakt. Helaas zijn er aanbieders die dit etiket inderdaad verdienen met name door de toegevoegde suikers en andere ingrediënten. De Fresh Fruit Express smoothies bevatten inclusief basis sap slechts tussen de 160 en 210 kcal en onze Veggie smoothies bevatten tussen de 140 en 160 kcal. Dat is dus relatief weinig. U heeft daarmee immers wel 75% van u dagelijkse behoefte aan fruit of groente ingevuld.

Waar kun je een Fresh Fruit Express smoothie het beste mee blenden?

Smoothies worden met verschillende vloeistoffen bereid. Een smoothie met water bereid bijvoorbeeld, bevat minder calorieën dan met een fruitsap, maar u doet daarmee wel een enorme concessie aan de smaak. Omdat aan de fruitsappen in de markt vaak suikers zijn toegevoegd heeft Fresh Fruit Express een eigen smoothie basissap ontwikkeld. Onze Fresh Fruit Express smoothie basissap bevat alleen appelsap en mango puree en is van 100% fruit. Geen toevoegingen dus, maar wel een optimale smaak. Lekker en gezond daar staan wij voor.

Zit er kwaliteitsverschil in fruit?

Er zit natuurlijk wel degelijk verschil in kwaliteit in fruit. Zo zijn er bijvoorbeeld 1200 soorten bosbessen, waarvan er natuurlijk maar 1 het beste kan smaken. Het verschil in kwaliteit ontstaat verder bijvoorbeeld door de manier van rijpen van het fruit, de frequentie van het oogsten, de snelheid van het invriezen etc. Wij zijn al jaren bezig om voor u de best smakende diepvries fruitvariëteiten te selecteren en deze jaar na jaar te optimaliseren. We werken met zorgvuldig geselecteerde plantages en variëteiten in onder andere Marokko, Costa Rica, Peru, Ecuador, Servië en Zuid-Afrika. Vaak oogsten we meerdere keren per jaar voor een nog betere kwaliteit. Niet prijs maar altijd de optimale kwaliteit is ons uitgangspunt.

Wat is het verschil tussen vriesvers en vers?

Een veelgehoorde opmerking is dat vriesvers toch niet hetzelfde als vers is. Vers wordt meestal als “beter” gekwalificeerd. Wist u echter dat een zogenaamde verse banaan, groen wordt geplukt in Ecuador en daarna twee weken op de boot wordt begast om de banaan te laten rijpen op een onnatuurlijke manier. Daarom zit er vaak weinig smaak aan zo’n verse banaan. Ook gaan er veel vitamines verloren. Wat wij van Fresh Fruit Express doen is die binnen op het meest optimale (smaak) moment van de boom af halen. Vervolgens wordt die banaan 24 uur gesneden en ingevroren door middel van een shock freezer (instant quick frozen). Daarmee heeft u de perfecte en vooral natuurlijke oplossing qua smaak en bereiding en gaan de vitamines niet verloren. Onderstaand vindt u foto's van ons recente bezoek aan Costa Rica waar u ziet hoe een en ander in zijn werk gaat. Vanaf dit jaar gaan we nieuwe wat gelere en smaakvollere ananassen gebruiken. Ze zijn veel beter van smaak want ze zijn veel natuurlijker gerijpt.

Kan ik iets toevoegen aan de Fresh Fruit Express smoothies?

Onze smoothies zijn perfect van smaak en zeer gezond. U kunt natuurlijk altijd naar eigen believen, een ingrediënt toevoegen. We horen bijvoorbeeld dat sporters graag proteïnes toevoegen in de vorm van poeder, pindakaas, kwark of hüttenkäse. U bereidt dan uw eigen sport Smoothie.

Kun je smoothies combineren met alcohol?

Gezond dronken worden is een kreet die wij vaak horen bij onze cocktails. Onze Pina Colada (ananas mango-basissap-kokospoeder-bacardi lemon) en Tropical cocktail (aardbeien banaan - basissap - baileys) zijn al erg populair in bars en discotheken en ook de Gin Cocktail (blueberry - basissap - gin) doet het erg goed. Zie ook de bereidingslijst.

Waarom eten 75% van de Nederlanders onvoldoende groente en fruit

Uit cijfers van de jaarlijks terugkerende Gezondheidsenquête van het CBS en het RIVM, blijkt dat Nederland te weinig groente, fruit en vis eet. Slechts ongeveer een kwart van de bevolking haalt de gestelde normen in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Een van de oorzaken van onvoldoende fruit en consumptie is gebrek aan tijd om het klaar te maken, hoge kosten en vooral kinderen vinden groente en fruit vaak gewoon niet lekker. Met Fresh Fruit Express groente en fruit smoothies krijgt u op een snelle en eenvoudige manier 75% van u benodigde groente of fruit binnen. Zelfs kinderen gaan groenten en fruit lekker vinden.


DOWNLOAD PROMOTIEMATERIAAL

DOWNLOAD UW BESTELLIJST

ZO BEREIDT U EEN SMOOTHIE

Klik hier voor onze assortimenten

ASSORTIMENT
FRESH FRUIT EXPRESS

Bekijk ons assortiment.

ASSORTIMENT
VEGGIE EXPRESS

Bekijk ons assortiment.

ASSORTIMENT
VIAREGGIO

Bekijk ons assortiment.

ASSORTIMENT
Fast Food Express

Bekijk ons assortiment.

Klik hier voor onze FOODSERVICE concepts

Fresh Fruit Express

In de landen om ons heen worden er steeds meer Smoothies verkocht in de horeca...

Veggie Express

Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de relatie tussen gezondheid en voeding...

Fast Food Express

Fast Food Express creëert een complete Fast Food Corner op elke willekeurige locatie...

Scroll naar boven